Acreditare

PROCEDURA DE ACREDITARE A PRESEI
– ROMEXPO 2016 –

Procedura de acreditare de presa prezentata mai jos va este propusa pentru a evita orice neintelegere legata de accesul jurnalistilor romani sau straini la evenimentele organizate si gazduite de ROMEXPO si totodata pentru a evita intrarea in Centrul Expozitional Romexpo a diferitelor persoane care manifesta alte interese decat cele jurnalistice.

 
Acreditarea de presa numita in cele ce urmeaza PERMIS DE ACCES GENERAL sau PERMIS DE ACCES TEMPORAR este rezervata acoperirii media a tuturor manifestarilor expozitionale sau doar a anumitor evenimente organizate si gazduite de ROMEXPO pe parcursul anului 2016.

Acreditarea este nominala si prin intermediul ei se acorda acces gratuit jurnalistilor, foto reporterilor si bloggerilor, pe parcursul zilelor de desfasurare a evenimentelor programate in 2016, in Centrul Expozitional ROMEXPO, intre orele 10:00 si 18:00.

Permisul de acces se solicita si se obtine online, de la Departamentul de PR & Comunicare ROMEXPO.

Cine poate beneficia de acreditare?

         • Jurnalisti (redactori sefi, freelanceri, reporteri/redactori/editori din: presa scrisa, online, radio si TV)
         • Fotografi/cameramani (ai agentiilor de presa sau ai institutiilor media, acei fotografi care se pot identifica cu legitimatia de presa la intrarea in Centrul Expozitional Romexpo)
         • Tehnicieni (ai echipelor TV)
         • Bloggeri

Exceptie
Sunt exceptati de la acreditare: 

        • Membri ai departamentelor de vanzari/marketing ale institutiilor media (directorii de publicitate, agentii de vanzari, managerii de marketing si comunicare).

Exceptie – cei cu functiile de mai sus, apartinand partenerilor media ai oricarui eveniment Romexpo desfasurat pe parcursul lui 2016. Acestia sunt acreditati conform prezentei proceduri.

Ce evenimente sunt acoperite de permisul de acces?
Prin intermediul acestui permis, reprezentantii mass-media au acces doar la manifestarile expozitionale organizate si gazduite de ROMEXPO, in perioada 1 februarie-31 decembrie 2016.
Exceptie (evenimentele pentru care permisul de acces nu este valabil)

         • Evenimente publice organizate de alte companii, dar gazduite de Romexpo
         • Evenimente private organizate de diversi parteneri Romexpo, de expozantii diferitelor manifestari desfasurate la sau de catre Romexpo.

Ce este PERMISUL DE ACCES – ROMEXPO 2016 si cum se obtine?

Este un permis echivalent acreditarii reprezentantilor mass-media din Romania si din afara tarii, la ROMEXPO, in 2016.

Jurnalistii, fotoreporterii/cameramanii si bloggerii care doresc acreditare sunt rugati sa completeze* cererea aici si sa o expedieze pe adresa pr@romexpo.ro
In maximum 7 zile lucratoare de la transmiterea cererii vor primi prin e-mail confirmarea acreditarii si, in functie de tipul solicitariilor, unul dintre cele doua permise:

         1. permisul de acces general, valabil pe tot parcursul anului 2016 la evenimentele organizate si gazduite de ROMEXPO. Acesta se poate solicita pana la 31 ianuarie 2016.

sau

         1. permis de acces temporar, valabil doar la anumite evenimente din Programul Expozitional ROMEXPO 2016 sau pentru realizarea unor materiale de presa legate de activitate centrului expozitional. Acesta se poate solicita conform prevederilor de mai jos.

Permisul de acces general sau temporar va fi nominal si poate fi salvat in telefonul mobil sau tiparit, cel acreditat avand obligatia de a prezenta la oricare dintre portile de acces ROMEXPO unul dintre cele doua formate mentionate, fie formatul ce poate fi vizualizat pe mobil, fie cel tiparit.

In momentul prezentarii acestui permis general sau temporar, la intrarea in Romexpo, va rugam ca numele sa fie vizibil si,doar in cazul in care se cere acest lucru de catre persoana care acorda accesul,  sa se prezinte si legitimatia de presa valabila.
PERMISUL DE ACCES GENERAL – ROMEXPO 2016
Este valabil pentru toate evenimentele organizate si gazduite de ROMEXPO, in perioada 1 februarie-31 decembrie 2016.

Cum se obtine Permisul de acces general?
Prin completarea cererii de acreditare si trimiterea ei, pana pe data pana la 15 februarie 2016, pe adresa pr@romexpo.ro. Cererea poate fi descarcata de aici.
Va rugam sa faceti dovada calitatii de jurnalisti/foto reporteri sau bloggeri prin aceea ca, odata cu cererea de acreditare generala sau temporara, pe adresa pr@romexpo.ro, sa trimiteti in plus oricare dintre actele sau documentele urmatoare:

         • Legitimatia de jurnalist valabila, scanata.
         • Print screen sau scan dupa website-ul sau publicatia in a carui/carei caseta redactionala aveti trecute numele si functia reprezentata in cadrul companiei media respective. Se vor lua in considerare doar acele website-uri care sunt cu stirile la zi.
         • Orice alt document care face dovada calitatii dumneavoastra de jurnalist, fotograf sau blogger (print screen-uri dupa articole / fotografii actuale, ce poarta semnatura dvs.)

Reprezentantii Departamentului de PR & Comunicare al Romexpo isi rezerva dreptul de a solicita celor care fac cerere de acreditare orice alte materiale/documente care pot ajuta la acordarea justa a unei acreditari, care sa fie in concordanta cu statutul de reprezentant media al celui ce doreste acreditare.

Acreditarea va fi confirmata online, prin trimiterea catre solicitant a Permisului de Acreditare Generala, de catre reprezentantii Departamentului de PR & Comunicare al ROMEXPO, in cel mult 7 zile lucratoare de la primirea cererii.

PERMIS DE ACCES TEMPORAR  – ROMEXPO 2016
Reprezinta o acreditare temporara, care se solicita si se acorda pentru:

         • anumite evenimente parte a Programului Expozitional Romexpo 2016;
         • realizarea de materiale de presa, in afara perioadelor de evenimente, fiind vorba despre subiecte care vizeaza fie activitatea Romexpo sau subiecte legate de evenimentele organizate si gazduite in centrul expozitional.

Cum se obtine?
Prin completarea unei cereri de acreditare (se poate descarca de aici) si trimiterea ei pe adresa pr@romexpo.ro, dupa cum urmeaza:

         • Pentru accesul la anumite evenimente, cererea se trimite cu cel putin 7 zile inainte de debutul oricaruia din treele.
         • Pentru realizarea unui material de presa (interviu, filmare, etc.) avand ca subiect activitatea generala a Romexpo sau un anume eveniment, cu cel putin trei (3) zile inainte de data la care se doreste accesul in Romexpo.

Pentru ambele situatii expuse mai sus, va rugam ca in cererea transmisa sa treceti:

         • numele evenimentului
         • numele celui care doreste acreditare temporara
         • numarul de inmatriculare al autoturismului cu care doreste sa acceada in parcarea Romexpo.
         • data exacta a realizarii materialului
         • subiectul

Obtinerea aprobarii acreditarii temporare se va face in cel mult 24 de ore de la primirea cererii, printre trimiterea solicitantului a Permisului de Acreditare Temporara.

Nota BENE: 

         • Daca activitatea dumneavoastra media nu se potriveste cerintelor de mai sus si nu puteti prezenta nicio dovada a calitatii dumneavoastra de jurnalist sau fotoreporter, va rugam respectuos sa intrati pe baza biletului valabil la fiecare eveniment ROMEXPO.
         • Orice cerere care nu indeplineste cerintele de mai sus nu este luata in considerare. ROMEXPO isi rezerva dreptul de a refuza accesul general sau temporar la evenimentele Programului Expozitional 2016 al celor care solicita acreditare de presa neavand calitatea dovedita de jurnalist, blogger,  fotoreporter sau cameraman. 
         • In cazul refuzului acreditarii anumitor persoane, raspunsul va fi trimis acestora pe adresa de e-mail de pe care s-a trimis cererea. Acest raspuns va fi argumentat.

*Confidentialitate

Informatiile cerute de Romexpo prin intermediul formularului cererii de acreditare sunt folosite exclusiv pentru acreditare si scopuri statistice si nu vor fi facute public.

Procedura de mai sus va este propusa pentru a evita orice neintelegere legata de accesul jurnalistilor romani sau straini la evenimentele organizate si gazduite de ROMEXPO si totodata pentru a evita accesul celor care n-au calitatea de reprezentanti media.

In speranta ca sunteti de acord cu acest tip de acreditare si ca ne sunteti alaturi in acest demers, va dorim un 2016 plin de realizari!

 
Va multumim!

Echipa de PR&COMUNICARE ROMEXPO
mailto: pr@romexpo.ro
tel:+40 21 207.70.00 – interioare: 1210/1221