Personalitati prezente la deschiderea oficiala ROMENVIROTEC

Cea mai importanta manifestare expozitionala dedicata protectiei mediului din Romania, ROMENVIROTEC, s-a deschis marti, 28 februarie la ROMEXPO.

Evenimentul, organizat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, va fi deschis publicului specializat pana vineri, 02 martie 2012 si va gazdui 106 firme expozante din 11 tari care vor prezenta specialistilor din domeniu cele mai recente tehnologii pentru protectia mediului din domeniile:

 • Energii alternative
 • Managementul deseurilor
 • Decontaminarea solurilor
 • Tratarea apei

La ceremonia oficiala de deschidere, desfasurata in Pavilionul C2, au participat alaturi de conducerea ROMEXPO, reprezentanti la nivel inalt din cadrul institutiilor publice precum:

 • Domnul Cristian Apostol, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor
 • Domnul Sorin Oprescu – Primarul General al Capitalei
 • Excelenta Sa, Domnul Reymundo Santos Rocha Magno – Ambasador, Ambasada Braziliei
 • Domnul Muhammad Salem – Consul General, Ambasada Pakistan
 • Diplomati ai Ambasadelor Olandei, Italiei, Belgiei si Austriei în Romania.

Cu ocazia acestei ceremonii, participantii au subliniat inca o data importanta organizarii unui astfel de eveniment atat pentru progresul tehnologic, cat si pentru educarea publicului in vederea adoptarii unei atitudini responsabile fata de mediul inconjurator.

Domnul Cristian Apostol, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Padurilor, a subliniat in discursul sau, importanta expozitiei ROMENVIROTEC, devenita un punct stabil de intalnire in agenda institutiei. Domnul Secretar de Stat, a salutat totodata interesul crescut al companiilor de a participa la aceasta expozitie – “lucru ce demonstreaza inca o data faptul ca Romania continua sa fie o piata atractiva pentru investitiile din domeniu”.

Alaturi de Domnul Cristian Apostol, la eveniment a luat parte si dl. Gabriel Abos, Presedintele Agentiei Nationale Pentru Protectia Mediului.

Dl. Sorin Oprescu – Primarul General al Capitalei, a prezentat pricipalele proiecte de mediu gandite pentru Bucuresti, cum ar fi:

 • CADASTRUL VERDE – REGISTRUL SPATIILOR VERZI in urma caruia Bucurestiul este primul oras din Romania care are astazi o inventariere a tuturor arborilor si spatiilor verzi publice.
 • ACOPERISURI VERZI, proiect pilot ce consta in amenajarea a 12 cladiri ce apartin Complexului Studentesc Regie, proiect aflat in perioada de analiza a Comisiei Europene.
 • REABILITAREA URBANA A RAULUI DAMBOVITA, proiect gandit pentru a creste calitatea aerului in zona adiacenta raului, dar si pentru punerea in valoare a acestuia printr-o amenajare eco-arhitecturala.
 • PROIECTUL ISPA “Reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate a Municipiului Bucuresti”
 • Planul de actiune pentru reducerea nivelului de zgomot ambiental in Municipiul Bucuresti.
 • Proiectele de educatie eco-civica: “CAPITALA CRESTE VERDE”, “NE INFORMAM, CONSTIENTIZAM SI PROTEJAM”, “BUCURESTIUL RESPIRA”, “BUCURESTIUL VERDE”, “O BICICLETA PENTRU FIECARE”.

In premiera pentru aceasta editie a expozitiei ROMENVIROTEC, Grupul European de Presa REPORTER, va realiza in studioul special amenajat din cadrul targului, inregistrari pentru emisiunea Info Mediu Europa. Aceste emisiuni, vor putea fi urmarite pe posturile de televiziune TVR 2, TVR International si TVR Info.

In paralel cu ROMENVIROTEC se desfasoara si ROMCONTROLA – Expozitia Internationala pentru Aparatura si Instrumente de Masura si Control.

Cele doua manifestari expozitionale vor marca contributiile majore aduse in domeniile participante, oferind totodata un program exceptional si noutati publicului specializat.

Mai multe informatii despre evenimente puteti regasi pe site-urile: www.romenvirotec.ro si www.romcontrola.ro, rubrica stiri si noutati.

EXPO ITP si Cosmetics Beauty Hair va asteapta la editiile de toamna

Expozitia internationala de contractari pentru confectii, textile, pielarie si incaltaminte – EXPO ITP, care urma sa aiba loc in perioada 1 – 4 martie, in pavilioanele C4 – C5 din cadrul Centrului Expozitional Romexpo, s-a anulat datorita conditiilor meteo nefavorabile si a drumurilor inzapezite.

Astfel, EXPO ITP, organizat in parteneriat cu Federatia Patronala a Textilelor, Confectiilor si Pielariei se va desfasura, conform programului expozitional, in perioada 20 – 23 septembrie 2012, concomitent cu expozitia internationala de produse si echipamente pentru cosmetica, ingrijire corporala si coafura – COSMETICS BEAUTY HAIR.

Avand in vedere importanta manifestarii, consideram oportuna anularea acesteia, pentru ca toti cei interesati, din tara si din strainatate, sa poata face deplasarea in conditii optime.

Dorim sa asiguram o participare cat mai larga la acest eveniment important pentru producatorii romani si straini de materii prime, utilaje, produse textile, articole de imbracaminte, respectiv pielarie si incaltaminte, designerii si prestatorii de servicii pentru industria usoara.

Va multumim pentru intelegere si va asteptam la editia de toamna a EXPO ITP intre 20 si 23 septembrie 2012 la Romexpo!

Cel mai mare eveniment dedicat protectiei mediului din Romania organizat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor

ROMEXPO, cel mai mare organizator de targuri profesionale din Romania, organizeaza sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, Expozitia Internationala pentru Tehnologii si Echipamente de Protectie a Mediului, Reciclare si Energii Alternative – ROMENVIROTEC 2012.

Evenimentul va include, pe langa expunerea de produse si servicii, forumuri si conferinte de specialitate pentru prezentarea noilor proiecte din domeniul protectiei mediului, reciclarii si energiilor alternative.

Aflata la cea de-a XIX-a editie, ROMENVIROTEC a devenit un punct de referinta in domeniu, fiind adresat mai ales profesionistilor si expertilor din cadrul institutiilor publice beneficiare ale proiectelor majore de mediu din Romania.

Ne bucuram sa avem alaturi 102 firme expozante din 11 tari, iar cele 28 conferinte internationale despre managementul deseurilor, energii regenerabile si managementul deseurilor solide vor gazdui cel putin 1000 de participanti.

Vizitatorii vor avea oportunitatea sa participe la prezentari ale specialistilor din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Ambasadei Austriei, Ambasadei Belgiei, Primariei Municipiului Bucuresti si firme private care vor dezbate subiecte actuale pe probleme de mediu la nivel national si international.

Printre firmele participante la ROMENVIROTEC 2012 se regasesc, ca in fiecare an, liderii domeniului protectiei mediului, dintre care enumeram: Uni-recycling, Vivani Salubritate, Enviro Chemie, Euritech, Greentech, Setcar, Elkaplast si multe altele.

La ceremonia oficiala de deschidere care va avea loc in data de 28 februarie 2011, orele 13.00, vor participa alaturi de conducerea ROMEXPO, reprezentanti din cadrul institutiilor publice participante la expozitie.

In aceeasi perioada se desfasoara Expozitia Internationala pentru Aparatura si Instrumente de Masura si Control – ROMCONTROLA. Participantii la aceasta expozitie, firme de prestigiu din Romania si din strainatate, vor expune cele mai recente realizari si vor avea posibilitatea de a participa la conferinte si simpozioane in cadrul carora vor fi dezbatute teme de interes la nivel european.

Program de vizitare:

 • 28 februarie – 1 martie, intre orele 10.00 – 18.00
 • 2 martie, intre orele 10.00 – 16.00

IMM Forum se amana pentru data de 15 – 16 martie

Urmare conditiilor meteo nefavorabile si a situatiei din tara cauzata din aceleasi motive, IMM Forum se amana. Evenimentul urma sa aiba loc in perioada 16-17 februarie 2012, in sala Titulescu a Centrului Expozitional ROMEXPO.

Astfel, IMM Forum, organizat in parteneriat cu Guvernul Romaniei si AIPPIMM, se va desfasura in perioada 15-16 martie 2012, la ROMEXPO. Avand in vedere importanta manifestarii, consideram oportuna amanarea ei, pentru ca toti cei interesati, din tara si din strainatate, sa poata face deplasarea in conditii de siguranta personala, fara riscuri de blocaj sau accident.

Astfel, dam posibilitatea tuturor celor implicati sa contribuie la IMM Forum, pentru ca acesta sa-si atinga scopul initial.

Dorinta generala este de a asigura o participare cat mai larga la acest eveniment important pentru reprezentantii IMM-urilor si pentru mediul de afaceri din Romania.

Va multumim pentru intelegere si va asteptam la IMM Forum intre 15 si 16 martie 2012, la ROMEXPO!

Peste 200 de companii inscrise deja la cel mai important eveniment dedicat constructiilor si amenajarilor interioare

In perioada 29 martie – 1 aprilie 2012 ROMEXPO organizeaza cea de-a XIX – a editie a manifestarilor expozitionale AMBIENT EXPO – Targul International pentru decoratiuni interioare, mobilier si pisicine si CONSTRUCT EXPO – Targul International de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii.

Pe parcursul a 4 zile, cele mai noi tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii si, de asemenea, sisteme pentru amenajari si decoratiuni interioare (usi, ferestre, pardoseli, mobilier de baie si obiecte sanitare, textile pentru interior, piscine, jacuzzi, spa, rulouri exterioare) vor fi prezentate atat profesionistilor din domeniu, cat si publicului larg.

Peste 200 de firme din 17 tari care vor expune pe o suprafata de peste 15.000 metri patrati si-au anuntat deja participarea. Pe langa participarile de grup ale Turciei si Greciei, printre firmele inscrise la CONSTRUCT EXPO si AMBIENT EXPO se regasesc, ca in fiecare an, EGS Building, Piscine Laghetto, Tentrom, Cadorex, Regata, Girom, Seminee Stefanescu, Decor de Lux, Alpa Prest, Feroneria S.A., Verofer, Kanto, Uniland, Powertek Equipment, Wirtgen România, Interforaj Drilling Tools, Agent Trade, Galanos, Unior Tepid, Edelweiss Grup, Arcon, Euromodul, Containex, Algeco, Betonmec, Jouanel Machine Tools, etc.

AMBIENT EXPO si CONSTRUCT EXPO vor oferi expozantilor, vizitatorilor specialisti si publicului larg, o serie de evenimente conexe precum:

 • Campionatul European al Montatorilor de Pardoseli, organizat in parteneriat cu Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania.
 • Un program complex de manifestari organizate de Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, la care vor participa toate universitatile de arhitectura din tara, cu ocazia aniversarii a 120 de ani de invatamant de arhitectura in Romania si a 100 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Ion Mincu, fondatorul scolii nationale de arhitectura.
 • Conferinta cu tema Previziuni si tendinte 2012, organizata de Asociatia Patronala Piscine si Wellness (APPW), care va avea loc joi, 29 martie, dupa deschiderea oficiala a targurilor.
 • Programul de manifestari organizat in parteneriat cu Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania: mese rotunde tematice, saloane profesionale, precum si "Ziua Ceramicii Industriale" (30.03.2012) si "Ziua Culorii" (31.03.2012).

Mai multe informatii despre targurile AMBIENT EXPO si CONSTRUCT EXPO puteti gasi pe site-urile: www.ambient-expo.ro si www.constructexpo.ro.

Program de vizitare:

 • 29 – 31 martie, intre orele 10:00 – 18:00
 • 1 aprilie, intre orele 10:00 – 16:00

ROMENVIROTEC – Cel mai important eveniment dedicat protejarii mediului

In perioada 28 februarie – 2 martie 2012, ROMEXPO organizeaza sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, cea de a XIX-a editie a manifestarii expozitionale ROMENVIROTEC – Expozitie Internationala pentru Tehnologii si Echipamente de Protectie a Mediului, Reciclare si Energii Alternative.

Cu o traditie de 19 ani, ROMENVIROTEC va fi platforma ideala unde expozantii si vizitatorii specialisti vor participa la un program complex de conferinte despre managementul deseurilor si noile tehnologii in domeniul monitorizarii si pastrarii unui mediu curat – conferinte sustinute de specialistii din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Ambasadei Austriei si Ambasadei Belgiei dar si firme private.

In cadrul expozitiei firmele participante vor face demonstratii cu cele mai noi echipamente pentru protectia mediului.

Prima instalatie de desorbtie termica indirecta din Romania pentru eliminarea in situ a solurilor contaminate cu mercur, tehnologiile de sortare magnetica, senzorii cu ultrasunete pentru producerea poliolefinelor secundare de mare puritate din deseuri, precum si masina de reciclat sticla vor fi prezentate la ROMENVIROTEC 2012.

Printre firmele participante la ROMENVIROTEC 2012 se regasesc, ca in fiecare an, liderii domeniului protectiei mediului, dintre care enumeram: Uni-recycling, Vivani, Salubritate, Enviro Chemie, Euritech, Greentech, Setcar, Elkaplast, s.a.

De asemenea, in aceeasi perioada se desfasoara Expozitia Internationala pentru Aparatura si Instrumente de Masura si Control – ROMCONTROLA.

Mai multe informatii despre ROMENVIROTEC si ROMCONTROLA puteti gasi pe site-urile: www.romenvirotec.ro si www.romcontrola.ro.

Program de vizitare:

 • 28 februarie – 1 martie 2012, intre orele 10:00 – 18:00
 • 2 martie, intre orele 10:00 – 16:00

WHITE SENSATION – news

ROMEXPO va fi asaltat pe 21 aprilie in premiera in Romania, de gigantice, uluitoare creaturi maritime, DJ, dansatori, focuri de artificii, cascade de apa, lasere si multe alte surprize. Echipamentul tehnic al show-ului si scena vor sosi in Capitala cu 40 de camioane.

 • 160 de cabine de sunet,
 • cinci kilometri de cabluri,
 • 48 de fantani,
 • 20 de sisteme laser,
 • 200 de efecte pirotehnice diferite.

ROMEXPO organizeaza pavilioanele nationale ale Romaniei si misiuni economice

ROMEXPO are deja o traditie in organizarea pavilioanelor nationale ale Romaniei la unele din cele mai mari targuri din Europa.

In 2012, Romexpo organizeaza pavilioanele nationale in cadrul a trei evenimente de renume:

 • BERLIN FASHION WEEK – 18 – 21.01.2012, unde 12 firme din Romania vor expune pe o suprafata de 100 mp.
 • AMBIENTE, Frankfurt – 10 – 14.02.2012, cel mai mare targ de decoratiuni interioare, unde Romania participa cu numeroase firme din domeniul sticlariei si al ceramicii fine pe o suprafata de 440 mp.
 • CeBIT, Hanovra – 6 – 10.03.2012, principalul targ dedicat domeniului IT&C.

De asemenea, in cadrul BERLIN FASHION WEEK, ROMEXPO organizeaza si prima misiune economica, punctul culminant fiind prezentarea colectiva a mai multor designeri romani pe catwalk. Acestia sunt Irina Schrotter, Lena Criveanu, Lucian Broscatean, Carla Szabo, Mihaela Glavan si Otilia Flonta.Membra a


Partener

Asociatii partenere:

Parteneri internationali: