OPORTUNITATI DE AFACERI

TARGUL INTERNATIONAL TEHNIC „INTERNATIONAL ENGINEERING FAIR – MSV 2018

CAMERA DE COMERT EXTERIOR A BOSNIEI SI HERTEGOVINEI – CALENDARUL TARGURILOR SI EXPOZITIILOR DIN 2018

Targul International “Cairo Fair”, (CIF), 14-23.03.2018, Cairo, Egipt

Cairo International Fair (CIF) este un eveniment comercial multisectorial care, in ultimii patruzecisisapte de ani s-a constituit ca o patforma unica de marketing international pentru produse si servicii, atragand expozantii si participantii din toata lumea, interesati sa isi promoveze produsele, serviciile si tehnologiile pe pietele din Egipt si Orientul Mijlociu.

Succesul CIF a fost demonstrat de numarul de expozanti mereu in crestere, atat din plan international cat si din Egipt. CIF 2017 a atras mai mult de 1000 de expozanti din peste 15 tari iar numarul de vizitatori a fost mai mare de 1 milion si jumatate.  Detalii suplimentare puteti gasi pe: www.cairofair.com.

Download Application Form 

Application0001

Invitatie de participare la Misiunea economica in Republica Tunisia

Avem placerea sa va informam ca in perioada 18-21 decembrie 2017, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) planifica organizarea unei Misiuni economice in Republica Tunisia, actiune care va include participarea la un forum de afaceri dedicat prezentarii oportunitatilor de afaceri din Tunisia si intalniri business-to-business cu companii tunisiene.

Misiunea economica va avea loc in contextul vizitei oficiale in Algeria, Maroc si Tunisia a domnului Teodor Melescanu, ministrul afacerilor externe al Romaniei. Prezenta inaltului demnitar roman confera garantia participarii unor companii tunisiene relevante care pot raspunde intereselor dvs. de afaceri in aceasta tara.

Totodata, in cazul in care v-ar interesa sa organizam intalniri bilaterale de afaceri in Maroc si Algeria va rugam sa ne comunicati interesul dvs. pe aceste piete.

Obiectivul Misiunii economice din Tunisia este facilitarea patrunderii companiilor românesti pe aceasta piata si valorificarea urmatoarelor oportunitati de afaceri:

 • executarea de lucrari si reabilitari a apelor uzate
 • lucrari de infrastructura rutiera
 • lucrari de mentenanta a barajelor
 • lucrari de lucrari de foraj pentru apa si petrol
 • lucrari de punere in functiune a statiilor de epurare a apei
 • lucrari de modernizare a cailor ferate
 • realizarea de centrale solare fotovoltaice si a centralelor electrice cu turbina de gaz
 • realizarea infrastructurii si a lucrarilor de depozitare a apei potabile
 • instalarea unor linii de ambalare a zaharului etc.

De asemenea, companiile tunisiene sunt interesate de a achizitiona:

 • vagoane de marfa si motoare
 • utilaje pentru prelucrarea celulozei si a hârtiei
 • produse farmaceutice
 • echipamente si utilaje pentru exploatarea petrolului
 • sisteme de gestiune a informatiilor aeronautice.

Programul delegatiei si pachetele de participare urmeaza a fi comunicate in timp util.

Asteptam cu interes raspunsul dvs. referitor la interesul de participare in cadrul acestei misiuni economice prin completarea formularului online pana in data de 10 noiembrie a.c., iar pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:

e-mail: oana.alexe@ccir.ro sau

tel. 0374474391.

Targul privind dispozitive si tehnici anti explozive

In perioada 2-5.12.2017, State Company for Iraqi Fairs and Commercial Services sub auspiciile Ministerului irakian de Interne, organizeaza Targul privind dispozitive si tehnici anti explozive.

Evenimentul se va desfasura in cadrul Bagdad International Fair Ground.

Detalii suplimentare pot fi obtinute prin intermediul BPCE Bagdad.

Târgurile Expoziționale Internaționale care vor avea loc în anul 2018 în orașele Lahore și Karachi din Pakistan

Adriatic Fair - Budva, Muntenegru, CALENDARUL EVENIMENTELOR DIN 2018

Manifestari expozitionale organizate in Austria, in 2018 si 2019

Invitatie - Misiune economica in Tunisia - 19-21 aprilie 2018

Stimată doamnă / Stimate domn,

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat Ambasada României în Republica Tunisiană, vă invită să participați, în perioada 18-21 aprilie 2018, la Misiunea economică în Tunisia, acţiune care va include participarea la un Forum de afaceri româno-tunisian dedicat deschiderii unor noi oportunităţi de afaceri şi dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale dintre companiile din România şi Tunisia.

Misiunea economică va avea loc în contextul vizitei în R. Tunisia a domnului Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe al României, care va participa la reuniunea Comisiei mixte interguvernamentale România-Tunisia.

Forumul de afaceri România-Tunisia, organizat cu sprijinul Asociației Tunisiano – Române pentru Dezvoltarea Comerțului și Industriei (L’association tuniso-roumaine pour le développement du commerce et l’industrie), se va desfășura în data de 19 aprilie 2018 la Hotel Sheraton – 5 stele din Tunis și va cuprinde o sesiune plenară a discursurilor oficialităților prezente și în partea a doua discuții B2B între companiile românești și cele tunisiene. Participarea la forum nu implică costuri de admitere pentru firmele românești.

Domeniile de interes ale mediului de afaceri tunisian pe care oamenii de afaceri români le pot valorifica în Tunisia sunt următoarele: IT&C, transporturi feroviare, industrie petro-chimică, agro-alimentară, metalurgică, turism, comerț cu cereale, lemn, carne de ovine și bovine, ulei de floarea soarelui.

Costul deplasării în cadrul pachetului Silver va fi de 1 000 Euro+ TVA, ceea ce include transportul aerian, transferuri şi 3 nopţi cazare la Hotel Sheraton – 5 stele din Tunis.

Se poate solicita la cerere pachetul Gold (1 605 EUR), în limita locurilor disponibile, care cuprinde în plus biletul de avion Air France la Business Class.

În acest context, vă rugăm ca până cel târziu la data de 6 aprilie 2018 să ne transmiteți confirmarea de participare la misiunea economică prin completarea Formularului online de participare cu specificarea domeniului de interes pe această piață, astfel încât să putem identifica cât mai mulți parteneri de discuții din rândul companiilor tunisiene. Menționăm faptul că reprezentanții companiilor românești se pot deplasa pe cont propriu în Tunis, iar participarea la Forumul de afaceri România-Tunisia va fi posibilă prin înscrierea realizată de CCIR în urma manifestării interesului de participare, fară alte costuri adiacente.

Formularul online de participare poate fi deschis prin următorul link:

https://goo.gl/nr7oNX

Pentru mai multe detalii, persoana de contact din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României este doamna Oana Alexe, tel: +40 374 474 sau e-mail: oana.alexe@ccir.ro.

Epozitie internationala in domeniul servicilor, GES 2018 Mumbai, 15-18 mai 2018

 

Anunt – 08 martie 2018

In perioada 15 – 18 mai 2018, va avea loc la Centrul Expozitional International din Mumbai “Bombay Exhibition Center” cea de-a patra editie a Expozitiei Internationale „Global Exhibition on Services 2018” cea mai importanta manifestare expozitionala dedicata promovarii si consolidarii comertului cu servicii din India.

Cea de-a patra editie a „Global Exhibition on Services 2018” isi propune sa promoveze sectorul serviciilor, constituind o platforma pentru incurajarea parteneriatelor internationale in acest domeniu. Evenimentul va gazdui principalii jucatori de pe piata locala si internationala din industria de servicii si va contribui la crearea de sinergi intre acestia, prin pozitionarea afacerii in fata factorilor de decizie din mediul public si privat.

India a devenit una din puterile economice ale lumii, ocupand locul doi in topul cresterilor economice din cadrul pietelor emergente. Cresterea economica a Indiei este estimata sa continue cu aceasi amplitudine si in urmatorul deceniu, iar o contributie majora la aceasta dezvoltare o detine sectorul serviciilor, care a fost denumit “”sectorul actual al mileniului”.

Guvernul Indian a initiat o serie de programe/scheme pentru diferite servicii, precum: digitalizare si internet, turism, banking, educatie, care impreuna cu noul sistem de taxare si liberalizarea investitiilor directe, contribuie la dezvoltarea sectorului de servicii din India. Conform statisticii indiene, sectorul de servicii ramane principalul motor al cresterii economice indiene, cu o contributie la PIB de aprox 62% in 2016/17. Sectorul de servicii a inregistrat o crestere de 7,7% in anul 2016 si continua sa depaseasca celelalte doua sectoare agricultura si industria. Sectorul serviciilor este, de asemenea, un important angajator al fortei de munca, reprezentand 28,6% din totalul.locurilor de munca din India.

Sectoarele pe care expozitia «  Global Exhibition on Services » se va concentra sunt urmatoarele: IT&C, turism si ospitalitate, media si entertainment, sanatate si bunastare servicii pentru caile ferate, retail,  e-commerce, logistica, formare profesionala, servicii financiare si banking, educatie si cercetare, servicii pentru IMM-uri etc.

La editia din anul 2017, au fost inregistrati 550 expozanti, 3000 intalniri de afaceri, 600 delegatii straine din 73 de tari si 20.000 vizitatori.

Manifestarea expozitionala este organizata de  catre Consiliul de Promovare al Exporturilor de Servicii (SPEC) impreuna cu Confederatia Indiana a Industriilor (CII). SPEC este o organizatie aflata sub umbrela Ministerului indian al Comertului si Industriei. Pe parcursul expozitiei vor fi dedicate seminarii si mese rotunde care se vor adresa domeniilor specifice si vor facilita intalnirile de afaceri si schimburile de experienta.

Pentru mai multe detalii si informatii firmele romanesti interesate sa participe sau sa viziteze aceasta manifestare expozitionala sunt rugate sa contacteze organizatorul evenimentului, si anume: Confederatia Indiana a Industriilor, la coordonatele urmatoare: tel: +91.124.401.4060 extn 377, email: gourav.mahajan@cii.in, persoana de contact: domnul Gourav Mahajan director adjunct, email: gourav.mahajan@cii.in  website:www.cii.in , mobil:  +91-98764 38111 , GES 2018: http://www.gesindia.in/

De asemenea, pentru alte detalii suplimentare, cei interesati se pot adresa la BPCE New Delhi, nr tel: +91.11.261.45.403 sau email: ecofromania@airtelmail.in  persoana de contact Ionut Viziru.

INVITAȚIE SEMINAR DE INFORMARE CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO, SHANGHAI, CHINA

 

INVITAȚIE SEMINAR DE INFORMARE CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO, SHANGHAI, CHINA

Camera de Comerț și Industrie a României vă invită să participați SEMINARUL DE INFORMARE privind organizarea și condițiile de participare a companiilor românești la  CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO, primul târg internațional  dedicat exclusiv importurilor străine către piața chineză care se va desfășura în perioada 5-10 noiembrie a.c. la Shanghai.

Evenimentul va avea loc în data de 4 aprilie a.c., orele 10:00-11:30 AM, la CCIR Business Center, Amfiteatrul Albastru.

Târgul este organizat sub patronajul președintelui R.P. Chineze, E.S. dl. Xi Jinping, reprezentând un pas esențial în deschiderea pieței chineze către globalizare și liberalizare economică.

Luând în considerare capacitatea uriașă de absorbție a pieței chineze și interesul tot mai crescut al companiilor străine de a accesa această piață, evenimentul își propune să le ofere expozanților oportunitatea unică de a intra în contact nemijlocit cu parteneri chinezi cu sprijinul cărora să-și poată promova, distribui și comercializa produsele în R.P. Chineză.

Organizat în Shanghai, cel mai important centru economic al Chinei, târgul va găzdui expozanți din peste 100 de țări care vor avea oportunitatea de a se întâlni cu peste 150,000 de companii chineze specializate în importuri, distribuție și comerț.

Evenimentul este dedicat producătorilor străini din domenii precum: echipamente electronice și electrocasnice, textile, accesorii și produse de larg consum, industria auto, tehnologii inovatoare, produse alimentare, echipamente medicale, produse cosmetic, echipamente industriale automatizate, turism, cultură și educație, design, echipamente și soluții IT, etc.

Având în vedere că R.P. Chineză estimează importuri de peste 10,000 miliarde USD în următorii 5 ani, CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO reprezintă o oportunitate unică pentru companiilor românești de a-și promova produsele și de a identifica parteneri chinezi stabili cu sprijinul cărora să își extindă activitatea pe piața chineză.

În cadrul aceluiași seminar, participanții vor putea afla detalii despre condițiile de participare și la alte târguri și expoziții internaționale organizate în R.P. Chineză.

Pentru mai multe detalii și confirmarea participării să contactați persoana responsabilă din cadrul CCIR, dl. Ștefan Voinea, la adresa de email stefan.voinea@ccir.ro sau la numărul de telefon: 0374.474.358 / 0374.474.409.

DETALII