PROCEDURA DE ACREDITARE A PRESEI

– ROMEXPO  –

 

Procedura de acreditare de presa prezentata mai jos va este propusa pentru a evita orice neintelegere legata de accesul jurnalistilor romani sau straini la evenimentele organizate si gazduite de ROMEXPO si totodata pentru a evita intrarea in Centrul Expozitional Romexpo a diferitelor persoane care manifesta alte interese decat cele jurnalistice.

 

Acreditarea de presa, numita in cele ce urmeaza PERMIS DE ACCES,  este rezervata acoperirii media a tuturor manifestarilor expozitionale sau doar a anumitor evenimente organizate si gazduite de ROMEXPO.

Acreditarea este nominala si prin intermediul ei se acorda acces gratuit jurnalistilor, fotoreporterilor si bloggerilor, pe parcursul zilelor de desfasurare a evenimentelor programate in   in Centrul Expozitional ROMEXPO,  in intervalul orar 10:00 si 18:00.

Permisul de acces se solicita si se obtine online, conform prezentei proceduri, de la Compartimentul Marketing & Relații de Afaceri ROMEXPO.

 

Cine poate beneficia de acreditare?

  • Jurnalisti (redactori sefi, freelanceri, reporteri/redactori/editori din: presa scrisa, online, radio si TV)
  • Fotografi (ai agentiilor de presa sau ai institutiilor media, acei fotografi care se pot identifica cu legitimatia de presa la intrarea in Centrul Expozitional Romexpo)
  • Cameramani și tehnicieni (ai echipelor TV)
  • Bloggeri
  • Reprezentanti ai partenerilor media ai ROMEXPO ( membri ai departamentelor de vanzari/marketing).

Exceptie

Sunt exceptati de la acreditare:

  • Membri ai departamentelor de vanzari/marketing ale institutiilor media (directorii de publicitate, agentii de vanzari, managerii de marketing si comunicare).

Ce evenimente sunt acoperite de permisul de acces?

Prin intermediul acestui permis, reprezentantii mass-media au acces doar la manifestarile expozitionale organizate si gazduite de ROMEXPO, pe tot parcursul anului pentru care se emite acreditarea.

 

ExceptieEvenimentele pentru care permisul de acces nu este valabil:

  • Evenimente publice organizate de alte companii, dar gazduite de Romexpo
  • Evenimente private organizate de diversi parteneri Romexpo, de expozantii diferitelor manifestarii desfasurate la sau de catre Romexpo.

 

Ce este PERMISUL DE ACCES – ROMEXPO si cum se obtine?
Este un permis echivalent acreditarii reprezentantilor mass-media din Romania si din afara tarii, la ROMEXPO.

Jurnalistii, fotoreporterii si bloggerii care doresc acreditare sunt rugati sa completeze* cererea de acreditare pe care o pot descarca de aici si sa o expedieze pe adresa pr@romexpo.ro

Va rugam  sa faceti dovada calitatii de jurnalisti/fotoreporteri  sau bloggeri prin aceea ca, odata cu cererea de acreditare, sa trimiteti in plus oricare dintre actele sau documentele urmatoare:

– legitimatia de jurnalist valabila, scanata.

– print screen sau scan dupa website-ul sau publicatia in a carui/carei caseta redactionala aveti trecute numele si functia reprezentata in cadrul companiei media respective. Se vor lua in considerare doar acele website-uri care sunt cu stirile la zi.

– Orice alt document care face dovada calitatii dumneavoastra de jurnalist, fotograf sau blogger (print screen-uri dupa articole / fotografii actuale, ce poarta semnatura dvs.)

In maximum 7 zile lucratoare de la transmiterea cererii vor primi prin e-mail confirmarea acreditarii și a primirii unui permis de acces (acreditare).

Reprezentantii Departamentului de PR&Comunicare al Romexpo isi rezerva dreptul de a solicita celor care fac cerere de acreditare orice alte materiale/documente care pot ajuta la acordarea justa a unei acreditari, care sa fie in concordanta cu statutul de reprezentant media al celui ce doreste acreditare.

Daca activitatea dumneavoastra media nu  indeplineste cerinte de mai sus si nu se prezinta nicio  dovada a calitatii   de jurnalist sau fotoreporter, accesul in cadrul Complexului Expozitional Romexpo va fi permis doar pe baza de bilet.

Orice cerere care nu indeplineste cerintele de mai sus nu este luata in considerare. ROMEXPO isi rezerva dreptul de a refuza accesul la evenimentele organizate, al celor care solicita acreditare de presa neavand calitatea dovedita de jurnalist, blogger sau fotoreporter.

In cazul refuzului acreditarii anumitor persoane, raspunsul va fi trimis acestora pe adresa de e-mail de pe care s-a trimis cererea. Acest raspuns va fi argumentat.

Permisul de acces va fi nominal si poate fi salvat in telefonul mobil sau tiparit,   persoana acreditata avand obligatia de a prezenta la oricare dintre portile de acces ROMEXPO unul dintre cele doua formate mentionate, fie formatul ce poate fi vizualizat pe mobil, fie cel tiparit.

In momentul prezentarii acestui permis de acces, la intrarea in Romexpo, va rugam ca numele sa fie vizibil si, doar in cazul in care se cere acest lucru de catre persoana care acorda accesul, sa se prezinte si legitimatia de presa valabila.

 

Confidentialitate

Informatiile solicitate de Romexpo prin intermediul formularului cererii de acreditare sunt folosite exclusiv pentru acreditare, transmiterea de material de presa si scopuri statistice si nu vor fi facute public.

 

 

Va multumim!

Echipa de PR&COMUNICARE ROMEXPO

e-mail: pr@romexpo.ro  

tel: +40 21 207.70.00 – interioare:1210/1221