Oportunitati de Afaceri prin Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Evenimente

CCIR invită la dialog oamenii de afaceri care întâmpină dificultăți generate de Brexit

CCIR  a lansat o platformă electronică de informare și dialog, destinată mediului de afaceri pus în fața uneia dintre cele mai importante provocări: Brexit-ul. Platforma are ca scop intermedierea și rezolvarea problemelor comunității de business din România, apărute în urma Brexit-ului. Schimburile comerciale dintre România și Marea Britanie se ridică la peste 4,6 miliarde de euro, în țara noastră activând 5781 de companii cu participare britanică

Președintele CCIR, Mihai Daraban:

„Marea Britanie este pe locul cinci ca destinație a exporturilor românești. Este una dintre puținele țări aparținând grupului G20 cu care România înregistrează excedent comercial. Pe data de 29 martie a.c. am lansat o platformă electronică prin care oferim mediului de afaceri posibilitatea de a ne adresa întrebări legate de acest subiect, urmând ca noi să oferim răspunsuri în cel mai scurt timp posibil”.

Forumul de afaceri al Parteneriatului Estic

Camera de Comerț și Industrie a României are plăcerea de a vă invita să participați, în data de 25 iunie a.c., la cea de-a șasea ediție a Forumului de afaceri al Parteneriatului Estic (PaE), organizat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, cu sprijinul Comisiei Europene.

Forumul se va desfășura la JW Marriott Grand Hotel București și va reuni, în egală măsură, oficiali guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, precum și din statele membre ale UE.

Forumul de afaceri va fi deschis de către prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă. De asemenea, și alți vorbitori de rang înalt au confirmat participarea.

Prima parte a evenimentului include o sesiune de deschidere și două paneluri privind industria IT și comerțul electronic, în timp ce sesiunea de după-amiază este dedicată întâlnirilor B2B și B2G. Traduceri simultane în limbile engleză și rusă vor fi asigurate pe parcursul întregului eveniment.

Participarea la forum este gratuită, însă este obligatorie înregistrarea online până la data de 15 iunie. Pentru a vă identifica cu ușurință partenerii de afaceri, vă încurajăm să oferiți o scurtă descriere a profilului companiei dumneavoastră în ultimul câmp din formularul de acreditare intitulat ”Other remarks”.

La acest eveniment vor avea prioritate companiile care activează în domeniile: IT, industrie și comerț electronic.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați site-ul evenimentului: http://eapbusinessforum2019.ro/ 

Forumul Industrial și de Investitii Belarus 2019

Vă aducem la cunoștință că Ambasada României la Mink a fost informată, de către Compania de Expoziții belarusă „EXPOFORUM”, cu privire la organizarea unui Forum industrial și de investiții cu sprijinul Guvernului R. Belarus, în periaoda 17 – 20 septembrie 2019, la care sunt invitate să participe firme/companii din România.

Evenimentul va avea loc în capitală Minsk și se va intitula „Forumul Industrial și de Investiții Belarus 2019”. În cadrul acestuia, sunt planificate expoziții internaționale specializate („TechnoInnoProm”, „ProWeld”, chimie, „Oil and Gas” și PLASTEC), precum și sesiuni plenare, simpozioane, conferințe, schimburi de cooperare.

Potrivit organizatorilor, scopul Forumului este sprijinirea întreprinderilor și organizațiilor în rezolvarea sarcinilor privind extnderea producției competitive de înalta tehnologie („high-tech”), adoptarea de înalte tehnologii și echipamente de cooperare internațională, precum și atragerea de investiții în industrie.

Coordonatele de contaxct ale „EXPOFORUM” sunt:

Tel/Fax +375-17-314-34-30; +375-17-314-34-39

Web: http://www.expoforum.by

E-mail: global@expoforum.by.

Apreciem că „Forumul Industrial și de Investiții Belarus 2019” reprezintă o bună oportunitate pentru promovarea firmelor românești din domeniul „high-tech” în R. Belarus, precum și pentru întâlnirea unor posibili parteneri și identificarea de noi contacte de afaceri. În acest sens, va adresăm rugămintea de a transmite detaliile menționate către potențiale firme românești interesate.