OPORTUNITATI DE AFACERI

FORUM PENTRU SIGURANTA ALIMENTARA SI SECURITATEA RESURSELOR DE APA

Ambasada SUA in Bucuresti, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, organizeaza, cu ocazia INDAGRA 2018, FORUMUL PENTRU SIGURANTA ALIMENTARA SI SECURITATEA RESURSELOR DE APA.

Evenimentul se va desfasura in Centrul Expozitional Romexpo (Blvd. Marasti Nr. 65-67, Sector 1, Bucuresti, Romania), Pavilionul B3, Sala Nicolae Titulescu, in data de 1 noiembrie, interval orar 09:00 – 14:00.

 

DE CE   

 • Pentru a adresa strategii de securitate nationala in vederea asigurarii alimentelor si resurselor de apa pentru supravietuirea in caz de dezastre
 • Pentru a promova reabilitarea canalelor de irigatii, modernizarea barajelor de apa si reducerea riscurilor inundatiilor
 • Pentru a creste randamentul productiei agricole si a dezvolta potentialul de comert exterior al Romaniei
 • Pentru a dezvolta tehnologiile de furnizare a resurselor de apa si a sistemelor de depozitare a recoltelor, precum si a procesarii locale de produse agro-alimentare
 • Pentru a impartasi cele mai bune practice de expertiza in industria de afaceri agricole din SUA

 

CE FONDURI EXISTA      

 • Romania are access la mai mult de 1 miliard de dolari din bugetul national pentru reabilitarea infrastructurii principale de canale de irigatii si peste 10 miliarde de dolari din fonduri structurale europene pentru dezvoltare rurala

 

Multumim in avans pentru confirmarea participarii Dvs. la programul Forumului pentru Siguranta Alimentara&Securitatea Resurselor de Apa prin completarea formularului de inregistrare:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSer3gZvBGt2sGm0jnWrgJHmDZ5bHD9Qpcj9SC9aVsOvdrkVZg/viewform  cat mai curand posibil pana in ziua de 26 octombrie 2018!

Pentru vizualizare program integral eveniment, clic aici

Workshop: Master your card

Mastercard și CCIR vă invită să participați la următorul eveniment din seria „Master your card”. De această dată ne vom concentra atenția asupra industriei călătoriilor de afaceri, adresându-ne agențiilor de turism specializate în acest segment. Specialiștii din industria turismului care doresc să își lărgească cunoștințele despre  specificul călătoriilor de afaceri în țările din vestul Europei, instrumentele existente care pot eficientiza gestiunea acestei activități și modalitatea de accesare a acestora, sunt așteptați la evenimentul din cadrul Târgului de Turism al României.

Evenimentul se va desfășura în data de 16 Noiembrie 2018, începând cu ora 9.30, Sala Titulescu din cadrul Centrului Expozițional Romexpo.

Mai multe detalii pe www.ccir.ro

 

Agenda eveniment

10.00 – 10.30 Înregistrare participanți

Welcome Coffee

10.30 – 12.30 Speakeri:
Laura Ștefan, Manager, Product Sales, Commercial Business Development, Mastercard

·         Introducere în călătoriile de afaceri;

·         Evoluția soluțiilor de plată pentru călătoriile de afaceri;

·         Ecosisteme existente de management al informațiilor;

·         Soluția Mastercard pentru deconturi digitale și raportări;

·         Amprenta globală a soluțiilor de plată în clătoriile de afaceri.

12.30 – 13.30 Networking lunch

 

Accesul nu va mai fi permis după ora 11.00.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului

MISIUNE ECONOMICA ITALIA, 15 – 17 OCTOMBRIE

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) vă informează că în perioada 15-17 octombrie 2018, va organiza o misiune economică în Italia, în marja vizitei de stat efectuată în această țară de Președintele României, E.S. domnul Klaus Iohannis.

Acest eveniment va include un Forum de afaceri dedicat identificării de noi oportunități de colaborare bilaterală și consolidării relațiilor economice și comerciale dintre companiile din România și Italia.

Forumul va avea loc în data de 16 octombrie, începând cu orele 12:00, la sediul Confindustria, Viale dell’Astronomia  nr. 30, iar lucrările vor fi deschise de către E.S. domnul Klaus Iohannis.

În cadrul evenimentului vor fi organizate întâlniri B2B cu companii italiene reprezentative din domenii precum IT și inovație (Industry 4.0), agro-industrie, infrastructură, energie, industrie ușoară, industria mobilei, materiale și echipamente electrice, industria alimentară și turism.

Reprezentarea delegației oficiale române la cel mai înalt nivel conferă garanția participării unor companii italiene care să răspundă intereselor dumneavoastră de afaceri.

Având convingerea că acest eveniment va reprezenta o oportunitate reală de promovare pentru compania dumneavoastră și vă va oferi posibilitatea de a intra în dialog direct cu exponenți de calibru ai mediului de afaceri italian, vă invităm să faceți parte din delegația reprezentativă de oameni de afaceri români.

Aşteptăm cu interes răspunsul dumneavoastră și confirmarea de înscriere prin accesarea link-ului de mai jos și completarea Formularului de participare, până cel târziu miercuri 10.10.2018.

Pentru detalii vă rugăm să îl contactaţi pe domnul Ștefan Voinea, Sef Birou Relații Bilaterale, la tel: 0733 500 004 sau e-mail stefan.voinea@ccir.ro.

Taxa de participare la Forum este de 200 euro+TVA.

TARGUL INTERNATIONAL DE LA ALGER (FIA 2019)

Societatea Algeriana de Targuri si Expozitii (SAFEX) organizeaza cea de-a 52-a editie a Targului International de la Alger (FIA 2019), la Palatul Expozitiilor Pins Maritimes – Alger, in perioada 18 – 23 iunie 2019.

Detalii pe www.safex.dz si www.fia.safex.dz

Expozitia “Food Expo 2019", 16-18 Martie 2019, Atena

Misiune Economica in Filipine - 1-5 OCT 2018

EU Manufacturing & Industry 4.0 Business Mission to the Philippines

(inc. Assembly and Services)

Perioada de desfasurare a misiunii economice: 1-5 Octombrie 2018

Locatia: Manila, Filipine

Misiunea Economica va include:

5 zile in care se vor efectua vizite de afaceri la potentialele locatii de investitiiIntalniri B2B personalizate cu potentiali parteneri de afaceri si/sau parti interesate din industrieNetworking

Despre Filipine:

In timp ce alte tari inregistreaza declin in industria prelucratoare, Filipine arata o rata constanta de crestere. In 2017, acesta a inregistrat o crestere de 8,4% iar productia contribuie cu 23% la PIB-ul tarii si reprezinta mai mult de jumatate din sectorul industrial al intregii tarii.

Filipine beneficiaza de noile tehnologii avansate din initiativele de cercetare, inovare si dezvoltare industriala din sectoarele de productie din UE care conduc “Revolutia industriala a IV-a” sau Industria 4.0. Investitiile in aceste tehnologii inovatoare ar spori productivitatea si competitivitatea si ar imbunatati competentele de inalta tehnologie ale fortei de munca a industriei.

Pentru a incuraja investitiile, Consiliul de Investitii din Filipine ofera diferite stimulente fiscale si non-fiscale in domeniile preferate ale activitatilor economice specificate in Planul guvernamental de prioritati de investitii. Autoritatea din Zona Economica din Filipine, a desemnat peste 400 de zone economice speciale situate in toata tara, care ofera stimulente speciale companiilor orientate spre export.

Obiectivele misiunii:

Informarea companiilor din UE cu privire la avantajele si oportunitatile de a-si dezvolta afacerea in Filipine;Prezentarea diferitelor stimulente de investitii furnizate de guvernul filipinez pentru companiile din UE;Identificarea activitatilor de afaceri si a locatiilor aferente care sunt adecvate si atractive pentru comert si investitii;Vizitarea principalelor zone economice speciale, care reprezinta posibile locatii de investitii si surse de crestere a afacerilor noi pentru companiile din UE;Intalniri cu oficialii din industria filipineza, partile interesate si potentialii parteneri.

Conditii de participare:

Pentru a se inregistra si a fi luati in considerare pentru selectie, companiile din UE trebuie:

Sa completeze formularul de inregistrare on-line;Sa transmita catre organizator profilul complet al companiei;Termen limita pentru depunerea documentelor: 31 august 2018.

Un numar de 20 de companii din UE vor fi selectate pe baza profilurilor si a locurilor disponibile;

Participantii vor achita intreaga suma a taxei de participare in valoare de 2200 EUR si vor trimite o copie a transferului bancar pentru a valida inregistrarea pana la data de 5 septembrie 2018.

Important

Organizatorul nu poate garanta un anumit numar de intalniri B2B.In cazul anularii participarii de catre delegat, nu se va emite nicio restituire.

Link pentru inregistrare:

https://docs.google.com/forms/d/1TlAYGG_MaSNFIrXkxCpfuHkfy08Izd977h9EZZNhZWw/viewform?edit_requested=true

Dupa efectuarea platii vor fi furnizate urmatoarele:

 1. a) O lista de contacte vizate si calificate (potentiali parteneri);
 2. b) Organizatorul va facilita toate activitatile incluse in program si va introduce compania in retelele lor de afaceri;
 3. c) Organizatorul va stabili intalniri B2B personalizate cu companii locale interesate;
 4. d) Organizatorul va aranja si va acoperi costurile pentru biletele de avion si transportul intern pentru vizitele la fata locului;
 5. e) Organizatorul va oferi sprijin pentru a facilita activitatile logistice: lista de hoteluri recomandate in Manila, Cebu si Davao; informatii despre transport in Manila; serviciul de traduceri, etc.;

Cu toate acestea, delegatiile companiilor UE vor acoperi costurile pentru zborurile internationale si cazarea la hotel.

Detalii plata:

Termenul pentru plata integrala de 2200 EUR este de pana la 5 septembrie 2018.

EPBN Bank Details:

c/o European Chamber of Commerce of the Philippines

BDO: A. Arnaiz – San Lorenzo Village

Arnaiz Branch 1018 Ground Floor, L&R Building, A. Arnaiz

San Lorenzo Village, Brgy. San Lorenzo

Makati City, Philippines

Euro Account no: 305-350135-334

Swift Code: BNORPHM

Contact:

EU-Philippines Business Network: www.epbn.ph

Fidel Ventura Emmanuel de Ghellinck

EU Outreach Officer Business Support Officer

+63 (0) 2 832 8122 +63 (0) 832 8122

+63 (0) 917 813 4080 +63 (0) 917 805 2133

Email: fidel.ventura@epbn.ph Email: emmanuel.de.ghellinck@epbn.ph

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul oficial al misiunii economice:

https://epbn.ph/news-and-events/events/post/?id=22

Targul International “Cairo Fair”, (CIF), 14-23.03.2018, Cairo, Egipt

Cairo International Fair (CIF) este un eveniment comercial multisectorial care, in ultimii patruzecisisapte de ani s-a constituit ca o patforma unica de marketing international pentru produse si servicii, atragand expozantii si participantii din toata lumea, interesati sa isi promoveze produsele, serviciile si tehnologiile pe pietele din Egipt si Orientul Mijlociu.

Succesul CIF a fost demonstrat de numarul de expozanti mereu in crestere, atat din plan international cat si din Egipt. CIF 2017 a atras mai mult de 1000 de expozanti din peste 15 tari iar numarul de vizitatori a fost mai mare de 1 milion si jumatate.  Detalii suplimentare puteti gasi pe: www.cairofair.com.

Download Application Form 

Application0001

Invitatie de participare la Misiunea economica in Republica Tunisia

Avem placerea sa va informam ca in perioada 18-21 decembrie 2017, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) planifica organizarea unei Misiuni economice in Republica Tunisia, actiune care va include participarea la un forum de afaceri dedicat prezentarii oportunitatilor de afaceri din Tunisia si intalniri business-to-business cu companii tunisiene.

Misiunea economica va avea loc in contextul vizitei oficiale in Algeria, Maroc si Tunisia a domnului Teodor Melescanu, ministrul afacerilor externe al Romaniei. Prezenta inaltului demnitar roman confera garantia participarii unor companii tunisiene relevante care pot raspunde intereselor dvs. de afaceri in aceasta tara.

Totodata, in cazul in care v-ar interesa sa organizam intalniri bilaterale de afaceri in Maroc si Algeria va rugam sa ne comunicati interesul dvs. pe aceste piete.

Obiectivul Misiunii economice din Tunisia este facilitarea patrunderii companiilor românesti pe aceasta piata si valorificarea urmatoarelor oportunitati de afaceri:

 • executarea de lucrari si reabilitari a apelor uzate
 • lucrari de infrastructura rutiera
 • lucrari de mentenanta a barajelor
 • lucrari de lucrari de foraj pentru apa si petrol
 • lucrari de punere in functiune a statiilor de epurare a apei
 • lucrari de modernizare a cailor ferate
 • realizarea de centrale solare fotovoltaice si a centralelor electrice cu turbina de gaz
 • realizarea infrastructurii si a lucrarilor de depozitare a apei potabile
 • instalarea unor linii de ambalare a zaharului etc.

De asemenea, companiile tunisiene sunt interesate de a achizitiona:

 • vagoane de marfa si motoare
 • utilaje pentru prelucrarea celulozei si a hârtiei
 • produse farmaceutice
 • echipamente si utilaje pentru exploatarea petrolului
 • sisteme de gestiune a informatiilor aeronautice.

Programul delegatiei si pachetele de participare urmeaza a fi comunicate in timp util.

Asteptam cu interes raspunsul dvs. referitor la interesul de participare in cadrul acestei misiuni economice prin completarea formularului online pana in data de 10 noiembrie a.c., iar pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:

e-mail: oana.alexe@ccir.ro sau

tel. 0374474391.

Targul privind dispozitive si tehnici anti explozive

In perioada 2-5.12.2017, State Company for Iraqi Fairs and Commercial Services sub auspiciile Ministerului irakian de Interne, organizeaza Targul privind dispozitive si tehnici anti explozive.

Evenimentul se va desfasura in cadrul Bagdad International Fair Ground.

Detalii suplimentare pot fi obtinute prin intermediul BPCE Bagdad.

Târgurile Expoziționale Internaționale care vor avea loc în anul 2018 în orașele Lahore și Karachi din Pakistan

Adriatic Fair - Budva, Muntenegru, CALENDARUL EVENIMENTELOR DIN 2018