ISTORIC

1959 Ca efect al cresterii economice accelerate si al extinderii relatiilor comerciale internationale ale Romaniei, se decide construirea unui centru expozitional, folosind solutii arhitecturale de avangarda pentru acea perioada.

1960 Se realizeaza planurile Pavilionului Central – Cupola (in prezent Pavilionul A).

1962  Este inaugurat  Pavilionului Central – Cupola cu o suprafata de expunere de 15.000 mp. Arhitectura pavilionului este una din cele mai deosebite din Europa, devenind emblematica pentru Bucurestiul modern. Beneficiarul lucrarii este Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

1963 Se infiinteaza, in cadrul Camerei de Comert a Romaniei, Oficiul de Expozitii.

1964 Se desfasoara Expozitia Realizarilor Economiei Nationale – EREN, important eveniment romanesc care inaugureaza Pavilionul Central. In vederea organizarii se fac primele amenajari urbanistice si edi­litare in perimetrul a ceea ce, ulterior, devine Centrul Expozitional Romexpo.

1968 Oficiul de Expozitii devine Intreprinderea de Targuri si Expozitii specializata in organizarea de expozitii in tara precum si a participarilor oficiale romanesti la targuri in strainatate.

1969 Este organizata o noua editie EREN, manifestarea continuand a fi organizata la fiecare cinci ani sub numele adaptat de EDES, adica Expozitia Dezvoltarii Economico-Sociale.

1970 Se organizeaza prima editie a Targului International Bucuresti TIB la care participa peste 1.000 de expozanti din 30 tari (din care 18 cu participari oficiale) pe o suprafata totala de 70.000 mp.

1974 Se infiinteaza Intreprinderea de Targuri si Expozitii, unitate cu personalitate juridica a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, special constituita pentru organizarea de targuri si expozitii in tara si a participarilor romanesti la manifestastari expozitionale in strainatate.

1974 Se organizeaza prima editie a Targului International de Bunuri de Larg Consum TIBCO, manifestare comerciala inter­nationala orientata catre textile si confectii, incaltaminte, articole de sticlarie, portelan si faianta, mobila, produse cosmetice, detergenti, coloranti, fibre sintetice, produse din materiale plastice, produse ale industriei electrotehnice si electronice, artizanat. Incepand cu ditia urmatoare, profilul s-a largit cu marfurile agroalimentare.

1981 Targul International Bucuresti TIB si Targul International de Bunuri de Larg Consum TIBCO fuzioneaza, devenind o singura manifestare anuala.

1984 Se reorganizeaza Intreprinderea de Targuri si Expozitii care, prin unificarea cu Agentia de Publicitate pentru Comert Exterior Publicom devine Intreprinderea de Targuri, Expozitii si Publicitate pentru Comert Exterior.

1990 Se initiaza programului strategic de diversificare a structurii evenimentelor expozitionale, astfel incat de la o manifestare generala anuala se ajunge, treptat, la peste 40 de targuri, expozitii si saloane comerciale.

1991 In baza legii 31/1990, prin transformarea Intreprinderii de Targuri, Expozitii si Publicitate pentru Comert Exterior, se infiinteaza Romexpo S.A., societate comerciala cu capital romanesc avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

1991 Se organizeaza prima editie a Expozitiei internationale de echipamente si instrumentar medical ROMMEDICA.

S-a stabileste un parteneriat pe termen lung cu firma IEG GIMA din Solingen pentru organizarea grupului de expozitii dedicate sanatatii ROMMEDICA, ROMPHARMA, ROMCONTROLA, ROMOPTIK si ROMLABOR.

1992 Se organizeaza prima editie a Targului international specializat de mobila, prelucrarea lemnului, accesorii, decoratiuni interioare, echipamente si instalatii pentru exploatarea lemnului BIFE-TIMB.

1993 Romexpo S.A. devine membra a Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii (UFI), cea mai importanta asociatie de profil din lume.

Ca o recunoastere a calitatii si prestigiului international, Targul Tehnic International Bucuresti TIB este prima manifestare agreata UFI.

Totodata, marca Romexpo este inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci sub denumirea  “ romexpo s.a – fairs and exhibitions”,

1994 Targul International de Bunuri de Larg Consum TIBCO devine manifestare agreata UFI.

Marca “Complexul Expozitional Romexpo” insotita de logo-ul Romexpo sunt inregistrate la OSIM.

1994 Centrul Expozitional, modern si extins, are in compunere 8 pavilioane cu o suprafata totala interioara de expunere de aproximativ 46.000 mp si platforme exterioare de peste 25.000 mp.

Se inaugureaza Centrul de Conferinte si Congrese Romexpo, alcatuit din salile Titulescu, Madgearu, Brancusi, Eminescu si Sadoveanu. Sunt disponibile, de asemenea, Sala de Marmura si Sala Centrului de Presa.

1994 Se lanseaza Expozitia internationala de materiale, semifabricate, accesorii, echipamente si tehnologii pentru constructii si industria materialelor de constructii (CONSTRUCT EXPO).

1995 Targurile ROMMEDICA, ROMPHARMA si ROMCONTROLA devin targuri agreate UFI

1996 Se organizeaza prima editie a targului international INDAGRA, eveniment specializat in echipamente si produse ale agriculturii, zootehniei si industriei alimentare.

Se organizeaza prima editie a expozitiei internationale de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului (ROMENVIROTEC).

1999 Se organizeaza prima editie a Targul de Turism al Romaniei TTR, cea mai mare expozitiei din Romania dedicata industriei turismului.

1999 Se constituie ASOEXPO, Asociatia Organizatorilor de Expozitii din Romania,  Romexpo fiind unul dintre membrii fondatori.

Este initiata colaborarea cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) pentru organizarea primei editii a Targului de Turism al Romaniei.

2002 Se inaugureaza Centrul de Afaceri al Romexpo / Romexpo Business Center.

2003 Romexpo S.A. devine membra a Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Europa Centrala si de Est (CEFA), asociatie care isi propune sa deschida membrilor si partenerilor acestora (expozanti, sponsori, VIP-uri etc) noi piete de interes.

2004 Romexpo S.A. devine membra a Uniunii Internationale de Raportare Unitara a Indicatorilor Statistici (CENTREX).

2005 Incepe colaborarea cu Asociatia Producatorilor de Mobila (APMR) pentru organizarea Targului international de mobila, echipamente si accesorii BIFE-TIMB

2007 Romexpo S.A. devine membra a Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa (EURASCO).

Targul international INDAGRA devine manifestare agreata UFI.

2008 Targul international de mobila, echipamente si accesorii BIFE-TIMB devine manifestare agreata UFI.

2011 Romexpo S.A. este certificata, conform standardului ISO 9001, de organismul TUV Thuringen.

Debuteaza colaborarea cu Asociatia Furnizorilor de Produse Stomatologice (AFPSR) pentru organizarea expozitiei DENTA.

2012 Targurile AMBIENT EXPO, CONSTRUCT EXPO, TTR primesc agreerea UFI,  datorita inaltelor standarde de calitate si a gradului de internationalizare.

2015 Romexpo S.A. gazduieste Adunarea Generala a Uniunii Internationale de Raportare Unitara a Indicatorilor Statistici – CENTREX.

2016 a fost lansat un ambițios program de dezvoltare și modernizare a Centrului Expozitional Romexpo.

S-a început cu deschiderea porților pentru București, pentru ca Romexpo să devină centrul marii relaxări urbane.

În luna decembrie 2017, au fost date în folosință noi spații expoziționale, pavilioanele B.

ro_RORO